20:58
Работно време: 09:00 - 17:00 часа
 07.05.2024 г.
Новини

ОБЩИНА ХАЙРЕДИН ПУСНА НОВА УСЛУГА ЗА ЖИТЕЛИТЕ СИ

  04.11.2013 09:07  

ОБЩИНА ХАЙРЕДИН ПУСНА НОВА УСЛУГА ЗА ЖИТЕЛИТЕ СИ. МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ВЕЧЕ МОГАТ ДА СЕ ПЛАЩАТ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЧРЕЗ КАСИТЕ НА ИЗИПЕЙ И ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ И СИСТЕМАТА ИПЕЙ. ПЛАЩАНЕТО Е САМО ПО ЕГН НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ИЛИ ЕИК НА ФИРМИТЕ

От 1 ноември Община Хайредин пусна нова и модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат местните данъци и такси от всяка една точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay). Задълженията към местната хазна могат да се плащат и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането на касите е автоматично и се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите.

Таксата за клиента, плащаш на каса, е минимална. Тя е от 1 до 5 лева, в зависимост от дължимите суми. 0.40 лв. за транзакция е таксата за плащане през интернет (ePay) без оглед на дължимата сума.

ИЗИПЕЙ към момента има 2 283 каси и офиси в цяла България. На тях така, както се плащат ток, вода, мобилни и домашни телефони, интернет, цифрови телевизии, газ, парно и други сметки, хората ще плащат и данъците към Хайредин.

Подробна информация, къде се намират всички каси на ИЗИПЕЙ в България,
може да видите ето тук: http://www.easypay.bg/?p=offices_list


Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно
хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Услугата е безвъзмездна за Общината и стана възможна след като кметът на Хайредин г-н Тодор Алексиев подписа договор за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. По този начин Хайредин стана четвъртата община в област Враца, която внедри модерно и европейско обслужване за жителите си. Облекчаване на административното обсулжване, снижване на цените му, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.