13:30
Работно време: 09:00 - 17:00 часа
 17.05.2024 г.
Новини

Традиционен празник се проведе на 22 септември в с. Ботево.

  24.09.2012 11:33  

 Традиционен празник се проведе на 22 септември в с. Ботево.

„Силно вълнение за всеки българин е да говори на дата като 22-ри септември. Денят, в който през далечната 1908 г., е обявена новата, независима европейска държава – България. Денят, който увенчава националните усилия от 19-ти век за свободна и независима България.

Независимостта е и висша гражданска ценност. Само общност от свободни граждани може да изрази и спечели национална кауза като независимостта.  Вече на повече от едно столетие, изстраданата българска независимост е извор и основание за национално самочувствие.

В този тържествен ден нека изпълним душите и сърцата си с гордост от безценното дело на тогавашните българи! Нека си спомним за загиналите във войната с Турция и съюзниците през 1912 – 1913 г., в Първата световна война и в Междусъюзническата война, които продължиха да защитават спечелената независимост и възвеличаха с издигането на този паметник в центъра на село Ботево! Нека им бъдем достойни потомци, с умението сами да творим историята си!

Честит празник!“, каза в словото си към жители и гости на Ботево кметският наместник Соня Ненкова.

         Да уважат празника дойдоха Тодор Алексиев – кмет на община Хайредин, Светла Петрова – председател на общинския съвет, кметове на кметства, общински съветници.

         Празничната програма продължи с изпълнения на талантливите самодейци от НЧ „Просвета“ – Хайредин.