13:13
Работно време: 09:00 - 17:00 часа
 17.05.2024 г.
Новини

Обновеното СОУ „Васил Воденичарски“ посрещна 270 ученици

  17.09.2012 04:50  

  Тази есен хайрединското СОУ „Васил Воденичарски“ с директор Мариела Тодорова посрещна 270 ученици в изцяло обновен вид и нови класни стаи.

С издигането на знамената на родното училище, на България и на Европейския съюз, под звуците на националния химн, започна учебната година в Хайредин. С особено вълнение посрещна първия учебен ден едно от утвърдилите се като новатори училище в област Враца. От тази година в СОУ „Васил Воденичарски“ ще бъдат обучавани ученици в две нови професионални паралелки – „Финансова отчетност“ и „Оперативно счетоводство“.

Най-щастливи от всички бяха 14-те първокласници, които за първи път пристъпиха прага на училището. Честта да вземе „ключа на учението“ от своята първа учителка се падна на малкия Ради. Специално за празника да поздравят учениците на СОУ „Васил Воденичарски“ дойдоха Снежанка, Пипи Дългото Чорапче и Червената шапчица. Жестът бе върнат с рецитал за тържествено посрещане на новата учебна година.

Празникът бе уважен от ръководството на Община Хайредин в лицето на кмета Тодор Алексиев, Маргарита Цветкова - секретар, Габриела Милчева – директор на Дирекция „Евроинтеграция, икономически дейности, хуманитарни дейности, екология и устройство на територията“, Ирина Цонова – главен експерт, МитонкаЧервеняшка – експерт в РИО, родители и жители на Хайредин. „Няма по-висша ценност за всеки родител от това да даде добро възпитание и образование на детето си! На Вас, уважаеми учители поверяваме най-свидното – именно тях, за да израснат с чувство на гордост и почитание пред българската история, пред българската култура! Скъпи ученици, вашият и нашият основен приоритет в живота е образованието! На добър час!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Тодор Алексиев. 

След като удари първият звънец, малки и големи се втурнаха към празнично украсените класни стаи, където учители и ученици ще учат заедно и ще превръщат мечтите в реалност.

Реалност са и новите придобивки за СОУ „Васил Воденичарски“, които правят още по-комфортна и стимулираща средата за учене. От тази есен пътуващите ученици от Рогозен, Манастирище, Бързина, Ботево, Михайлово, Лехчево, Громшин, Крива бара, Гложене и Бутан ще се возят с пет добре поддържани автобуси. Освен това по програмата за оптимизация на училищната мрежа беше извършен ремонт – вътрешно пребоядисване, увеличаване на класните стаи, подмяна на дограмата, изграждане на нови вътрешни тоалетни. Столовото хранене на учениците е подсигурено чрез изграждане на модерна зала за хранене и професионално оборудван кухненски блок. И през тази учебна година приоритет на общинското ръководство е здравословното хранене на децата и юношите. За целта Община Хайредин кандидатства по схема „Училищен плод“.